Hej alla underbara människor!

Så trevligt att ni hamnade i min lilla hörna av internet. Mina fingrar har kliat ett tag för att sätta igång och blogga, och nu efter några dagars knåpande med koder kan jag äntligen sätta igång!

Mitt namn är Amanda och jag är en nittonårig Nyköpingsbo vars största intressen är litteratur, virkning, TV-serier, feminism och pianospelande (med mera).

Annat värt att notera är att jag kämpar med min mentala ohälsa som tar form av depression, ångest och ätstörningsproblem, och har kämpat med olika variationer av dessa sedan ung ålder. I början av andra året på gymnasiet (hösten 2011) bröt det ut ordentligt och jag klarade inte längre av skolan och blev då kvar hemma. 

I höstas började jag på Nyköpings Folkhögskola, men fick för mycket ångest över att vara runt människor under längre perioder att jag blev tvungen att sluta där och istället börja plugga på distans, vilket är vad jag gör nu.

Jag har nyligen slutat med min antidepressiva medicin (Venlafaxin) då jag kände mig bra nog för att göra det, vilket jag verkligen ville på grund av biverkningar som yrsel, svettningar, brain zaps, med flera. Jag känner redan efter en månad att mitt humör inte är lika dämpat som tidigare, vilket känns underbart!  Eventuellt ska jag börja igen med en lägre dos av en snällare antidepressiv medicin eftersom jag fortfarande har riktigt otäck ångest på kvällarna och nätterna, men det är inte helt bestämt än.

image

Men ja, vi kan släppa det tunga för stunden. Nu när sommaren är på väg känner jag att min energi kryper tillbaka till mig, en solstråle i taget! 

Vad ni kommer kunna se och läsa om i min blogg är en blandning av bokrecensioner, uppdateringar på mina virkningsprojekt, blandade tankar samt några uppdateringar om mitt mående. Som ni kan se finns det redan några bokrecensioner på bloggen - de är från min gamla övergivna blogg, men jag tänkte att de kunde få följa med mig för gamla tiders skull.

Nu är det dags att tvinga mig själv till att sova. Hoppas ni alla har det bra! Kom gärna och säg hej i kommentarerna!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Litteratur
Bokbloggar.nu

RSS 2.0